Sportivii ruşi şi belaruşi au fost până la urmă excluşi de la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing, a anunţat joi, în ajunul deschiderii competiţiei, Comitetul Paralimpic Internaţional (IPC), informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma invaziei ruseşti în Ucraina, la care colaborează Belarus, IPC a anunţat, miercuri, că sportivii din aceste ţări pot participa la Jocurile Paralimpice sub un steag neutru, decizie care a fost contestată de mai multe ţări.

Într-un comunicat de presă, IPC şi-a justificat schimbarea deciziei prin faptul că "echipele şi sportivii ameninţă acum că nu vor participa, compromiţând şansele de succes ale Jocurilor Paralimpice de iarnă de la Beijing 2022".

"Situaţia din satul sportivilor se deteriorează şi garantarea siguranţei acestora a devenit imposibilă", a adăugat Comitetul, în ajunul ceremoniei de deschidere a competiţie, care are loc în capitala Chinei până la 13 martie.

Luni, Comisia Executivă a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) a recomandat interzicerea sportivilor ruşi şi belaruşi din competiţii, iar majoritatea federaţiilor internaţionale s-a conformat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.