Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal din Franţa (LFP) a decis luni ca Girondins de Bordeaux să piardă la masa verde meciul întrerupt cu Rodez, în etapa a 38-a din Ligue 2. Bordelezii vor juca şi sezonul viitor în liga secundă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ziua de 2 iunie, arbitrul Nicolas Rainville a întrerupt meciul dintre Girondins de Bordeaux şi Rodez, din etapa a 38-a a ligii secunde franceze, după 23 de minute, din cauza faptului că un suporter al bordelezilor a pătruns pe teren şi l-a lovit pe Lucas Buades, jucătorul lui Rodez care tocmai deschisese scorul la Bordeaux. Luni, Comisia de Disciplină a LFP a decis să acorde meci pierdut echipei Girondins de Bordeaux, care va juca astfel şi sezonul următor tot în Ligue 2.

Girondinii au primit şi alte sancţiuni: echipa va începe sezonul 2023-2024 cu un punct mai puţinîn timp ce Tribuna Sud, ocupată de Matmut Atlantique, va fi închisă pentru patru meciuri.

Girondinii au reacţionat imediat printr-un comunicat de presă publicat pe reţelele  de socializare: „Comisia de disciplină a LFP a pronunţat astăzi o decizie pe cât de neînţeleasă, pe atât de disproporţionată, atât în ​​ceea ce priveşte elementele dosarului, cât şi jurisprudenţa. FC Girondins de Bordeaux va contacta Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv Francez (CNOSF) cât mai curând posibil pentru a-şi apăra drepturile şi corectitudinea sportivă”, scrie în comunicatul clubului din Bordeaux.

În acelaşi timp, Rodez se salvează de la retrogradare, iar Annecy pică în liga a treia. Clubul Rodez a emis un comunicat în care acuză ameninţările primite de jucătorul Lucas Buades şi de club: „Mesajele de ură şi ameninţările cu moartea primite de mai bine de o săptămână atât de club, cât şi de jucătorului său, Lucas Buades, nu mai trebuie permise. Prin acest comunicat de presă avem un gând special pentru toate victimele hărţuirii şi, în general, ale violenţei. Nu mai este tolerabil”, anunţă gruparea occitană.

 Astfel, Rodez şi preşedintele său Pierre-Olivier Murat „îşi rezervă dreptul de a întreprinde orice acţiune în justiţie împotriva diferitelor ameninţări şi defăimări la care au fost supuşi”, se încheie comunicatul publicat de către club.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.