Colonelul Bixi-Pompiliu Mocanu a fost detaşat şi împuternicit pe o perioadă de 6 luni, începând cu data de 15 octombrie, în funcţia de comandant (preşedinte) al Clubului Sportiv al Armatei (CSA) Steaua, înlocuindu-l la comandă pe colonelul Cristian Petrea, informează site-ul oficial al grupării militare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Colonelul Mocanu este angajat al MApN din anul 1985, fiind absolvent al Academiei de Înalte Studii Militare din Bucureşti, în anul 2002, ca şef de promoţie. Printre funcţiile îndeplinite de-a lungul carierei, colonelul Bixi-Pompiliu Mocanu a comandat Baza Sprijin Logistic Muntenia şi Şcoala de Aplicaţie pentru Logistică Gl. Constantin Zaharia. 

El este veteran al teatrelor de de operaţii, cu cinci misiuni executate în Afganistan şi două în Angola. De la data de 1 decembrie 2017, colonelul Mocanu a îndeplinit funcţia de şef de stat major al Comandamentului Logistic Întrunit.

Colonelul Cristian Petrea a fost eliberat la cerere din funcţia de comandant al CSA „Steaua”, fiind numit într-o funcţie în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.