Prestigioasa cursă Daytona 500, prima etapă a campionatului american de automobilism NASCAR, a fost marcată, duminică, de mai multe coliziuni spectaculoase, fără urmări grave, în ultimele 20 de tururi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu zece tururi înainte de sosire, pilotul de pe locul 5, Paul Menard, a acroşat maşina care îl devansa, condusă de Matt DiBenedetto.  Cele două maşini au ajuns de-a curmezişul pistei şi au produs o reacţie în lanţ, cu 21 de automobile implicate. Coliziunea a fost numită  «The Big One», aşa cum se întâmplă frecvent la Daytona 500, cursă disputată încă din 1959 pe un circuit oval din Florida. Niciun pilot nu a fost rănit în acest accident produs la peste 200 km/h.

 

După curăţarea pistei, cursa s-a reluat, dar s-a produs o nouă coliziune, de data asta implicând şapte maşini. După o nouă întrerupere, piloţii au plecat, dar nu au putut încheia un tur, deoarece Clint Bowyer, atunci pe locul 4, a comis o greşeală, în care au fost implicate alte 11 maşini.

 

În cele din urmă ultimele două tururi s-au desfăşurat fără incidente şi i-au permis lui Denny Hamlin să obţină a 33-a victorie la NASCAR, a doua la Daytona după 2016. 

Campionatul NASCAR este cel ami popular din SUA şi se dispută pe parcursul a 26 de curse, care permit selecţionarea a 16 piloţi, aceştia participând apoi la ultimele zece probe pentru titlul de campion.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.