Echipele de handbal feminin ale Danemarcei şi Spaniei sunt primele semifinaliste ale Campionatului Mondial, după ce au eliminat, marţi, reprezentativele Braziliei, respectiv Germaniei. România a încheiat pe locul 13.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Danemarca s-a impus în primul meci din sferturile de finală cu scorul de 30-25 în faţa Braziliei, iar Spania a eliminat Germania, scor 26-21.

Celelalte două dispute din sferturi vor avea loc miercuri, între Franţa - Suedia şi Norvegia - Rusia.

Câştigătoarele vor evolua vineri în semifinale, iar finalele pentru medalii sunt programate duminică.  

România a încheiat CM din Spania pe locul 13, cu obiectiv oficial de clasare în primele 10 locuri.

Tricolorele au jucat şase partide la CM din Spania, iar rezultatele înregistrate sunt: 39-11 cu Iran, 38-17 cu Kazakhstan şi 22-33 cu Norvegia (grupa preliminară C), 30-31 cu Olanda, 43-20 cu Iran şi 30-34 cu Suedia (grupa principală II). Centrul Cristina Laslo (Minaur Baia Mare) a fost cea mai bună marcatoare tricoloră, cu 34 de goluri în şase partide.

Echipa României a bifat a 25-a participare la Mondiale, fiind în continuare singura reprezentativă care a participat la toate ediţiile.

La ultima ediţie a Campionatului Mondial, România s-a clasat pe locul 12. Podiumul ediţiei din 2019 a fost ocupat, în ordine, de Olanda, Spania şi Rusia.

România are în palmaresul CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.