Sportivul Andrei Gag a câştigat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, medalia de argint la aruncarea greutăţii la Campionatele Mondiale indoor de la Portland (SUA), cu o performanţă de 20,89 metri, aceasta fiind prima clasare pe podium pentru România la CM în sală după 12 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Andrei Gag (24 de ani) a reuşit aruncarea de 20,89 metri din prima încercare, celelalte validate măsurând 20,08, respectiv 20,23 metri.

Aruncarea reuşită de 20,89 metri reprezintă cea mai bună performanţă personală a sportivului în acest sezon.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Medalia de aur a revenit neozeelandezului Tomas Walsh (21,78 metri), iar cea de bronz croatului Filip Mihaljevici (20,78 metri).

Potrvit FR Atletism, ultimele medalii la CM Indoor au fost obţinute de România la ediţia din 2004, de Ştefan Vasilache, la săritura în înălţime (bronz), şi de ştafeta de 4x400 metri, în componenţa Angela Moroşanu/Alina Răpanu/Maria Rus/Ionela Târlea (tot medalie de bronz).

Tot vineri noapte, în finala feminină la săritura în lungime, Alina Rotaru s-a clasat pe locul 10 (6,45 metri). Medalia de aur a probei a revenit sportivei americane Brittney Reese (7,22 metri).

De asemenea, la 400 de metri, Bianca Răzor a ratat calificarea în finala probei după ce s-a clasat pe locul 4 în seria 1 semifinală (53,34 secunde). Anterior, în calificări, Bianca Răzor obţinuse 53,27 secunde în seria 4.

Nici Claudia Bobocea nu a trecut de calificări la 1.500 de metri, atleta tricoloră încheind pe locul 7 în seria a 2-a, cu timpul de 4:12.38 minute.

Delegaţia României la CM indoor de la Portland include 12 sportivi.

România a fost prezentă la toate ediţiile Mondialelor de sală, obţinând un total de 27 de medalii (26 la feminin şi una la masculin), din care 10 de aur, 9 de argint şi 8 de bronz (una la masculin).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.