Cluburile CSM Poli Iaşi şi FC Botoşani au fost penalizate de Comisia de Disciplină a FRF după meciul de luni, din etapa a XIII-a a Ligii I.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poli Iaşi a fost penalizat cu 10.000 de lei şi FC Botoşani cu 5.000 de lei.

“CSM Poli Iaşi vs. FC Botoşani – În baza art. 82.1. şi 3.e, raportat la art. 83.2.7, cu aplicarea art. 12, 14 bis şi 15 din RD, se sancţionează clubul CSM Poli Iaşi cu “Avertisment” şi o penalitate sportivă de 10.000 lei; În baza art. 82.2 şi 3.e, raportat la art. 83.2.7, cu aplicarea art. 12, 14 bis şi 15 din RD, se sancţionează clubul FC Botoşani cu “Avertisment” şi o penalitate sportivă de 5.000 lei”, este decizia comisiei.

Articolul 82 al regulamentului disciplinar prevede următoarele la punctele menţionate în decizie:

"Articolul 82 – Responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor 

1 Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat gradual cu penalitate sportivă şi interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri. În funcţie de circumstanţe măsura programării  jocurilor fără spectatori se poate aplica parţial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri.

2 Clubul vizitator răspunde pentru comportarea neregulamentară a propriilor grupuri de suporteri şi, în funcţie de gravitatea faptelor, poate fi sancţionat în mod similar cu clubul gazdă si/sau cu masura interzicerii propriei galerii sau propriului grup de suporteri la jocurile disputate in deplasare sau pe teren neutru de la 1 la 10 jocuri. Suporterii care ocupă în stadion sectorul destinat oaspeţilor sunt consideraţi a fi suporterii echipei oaspete, cu excepţia cazului în care se probează contrariul.

3 Comportamentul neregulamentar cuprinde: e) violenţe asupra persoanelor, pătrunderea în teren”.

Formaţia FC Botoşani a învins, luni, cu scorul de 3-0, echipa Poli Iaşi, în ultimul meci al etapei a XIII-a a Ligii I.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.