Cluburile de fotbal din Italia, jucătorii şi fanii au strâns milioane de euro pentru susţinerea ţări în lupta împotriva coronavirusului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până în prezent, în Italia au murit peste 3.400 de persoane infectate cu coronavirus.

Cluburi, fotbalişti şi patroni au lansat campanii de strângere de fonduri pentru lupta împotriva Covid-19.

AS Roma a trimis 8.000 de mănuşi de protecţie şi 2.000 de sticle de gel dezinfectant pentru mâini la biserici din oraş, de unde obiectele vor fi redistribuite celor care au nevoie cel mai mult. Inter Milano a donat 300.000 de măşti de protecţie departamentului public de sănătate.

Jucătorii şi staful echipei Inter au donat 500.000 de euro, iar în urma unor campanii iniţiate de AS Roma, Milan, Juventus şi Fiorentina s-au strâns de către fiecare peste 420.000 de euro. Lazio a lansat şi o campanie de conştientizare a importanţei donării de sânge.

Şi Zlatan Ibrahimovici a lansat o campanie, el donând la start 100.000 de euro. Până acum, prin campanai sa s-au strâns peste 250.000 de euro.

Alţi fotbalişti, inclusiv Andrea Petagna de la Spal, Lorenzo Insigne de la Napoli, Simone Zaza de la Torino şi Federico Bernardeschi de la Juventus, au strâns şi au donat peste 430.000 de euro.

Francesco Totti a contribuit şi el seminificativ la lupta împotriva Covid-19, el donând 15 aparate de monitorizare a funcţiilor vitale unui spital din Roma.

În această săptămână, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în rândul jucătorilor din Serie A a ajuns la 13.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.