Clubul Valencia a reacţionat, duminică, declarându-se surprins după ce antrenorul Atalantei, Gian Piero Gasperini, a mărturisit că la meciul cu echipa spaniolă, din Liga Campionilor, era infectat cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Valencia CF îşi exprimă public surprinderea după declaraţiile făcute de antrenorul Atalantei, Gian Piero Gasperini, apărute în această duminică în presa italiană, conform cărora atât în ziua dinainte cât şi în ziua meciului disputat în 10 martie pe Mestalla antrenorul adversarei noastre din optimile Ligii Campionilor era conştient că are simptome teoretic compatibile cu cele ale coronavirusului, fără să ia măsuri de prevenţie, punând în pericol, dacă aşa a fost, numeroase persoane în timpul călătoriei şi şederii sale în Valencia. Ar trebui să ne amintim că acest meci s-a disputat cu porţile închise, în condiţiile unor măsuri stricte de siguranţă, după dispoziţiile autorităţilor sanitare spaniole, pentru a se preveni riscul de propagare a Covid-19, mai exact ca urmare a prezenţei persoanelor venite dintr-o zonă calificată atunci drept de risc”, se arată într-un comunicat al grupării spaniole.

Gian Piero Gasperini, antrenorul echipei Atalanta, a dezvăluit, într-un interviu acordat Gazzetta dello Sport, ca a avut virusul Sars-CoV-2 în momentul în care se afla pe banca echipei lui la meciul cu Valencia, din manşa a doua a optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

Atalanta joacă la Bergamo, unul dintre oraşele italiene afectate cel mai mult de noul coronavirus. Meciul Atalanta-Valencia din 19 februarie, disputat la Milano, a fost considerat o "bombă biologică", un accelerator de propagare a coronavirusului. 

Atalanta s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor învingând Valencia atât în prima manşă, scor 4-1, cât şi în cea de-a doua, scor 4-3.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.