Grupul de investiţii american ALK Capital a achiziţionat 84 la sută din acţiunile clubului Burnley, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul executiv al ALK Capital, Alan Pace, l-a înlocuit pe Mike Garlick în funcţia de preşedinte.

Cu toate acestea, Garlick - care şi-a vândut pachetul de aproape 50 la sută din acţiunile clubului - şi fostul acţionar John Banaszkiewicz vor rămâne în cadrul gupării în calitate de directori.

"Asta marchează o nouă eră pentru Burnley, pe măsură ce devenim administratori ai acestui club istoric", a spus Pace.

Omul de afaceri a declarat că scopul său este "să se bazeze pe munca impresionantă" pe care Garlick şi antrenorul Sean Dyche au făcut-o pentru a face din Burnley un "club stabil din punct de vedere financiar, aflat în Premier League, care este o piatră de temelie a comunităţii locale”.

Pace, în vârstă de 53 de ani, a adăugat: "Cu o moştenire bogată, o academie strălucită şi o bază de fani pasionaţi, acest club are baze solide pe care să se construiască."

ALK şi-a declarat deja intenţia de a-l ajuta pe Dyche să-şi consolideze echipa în perioada de transferuri de luna viitoare.

Burnley ocupă locul 16 în clasament, cu 16 puncte, la cinci puncte de Fulham, de pe locul 18, retrogradabil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.