Clubul Benfica Lisabona ar fi anchetat de autorităţi pentru o posibilă mituirea a unui arbitru, informează presa portugheză, citată de mundodeportivo.es.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scandalul a izbucnit luni seară, când posturile TVI şi CNN au unţat că parchetul portughez şi poliţia judiciară au stabilit că firma "Best for Business", care a primit de la Benfica până la 1,9 milioane de euro, i-ar fi plătit mii de euro fostului arbitru portughez Bruno Paixao, pe vremea când acesta oficia în liga portugheză.

Această companie, deţinută de omul de afaceri José Bernardes, acuzat în operaţiunea "Saco Azul” (care în portugheză se poate traduce prin "Cutia B" sau "sacul albastru"), ar fi primit bani de la Benfica pentru "servicii de consultanţă fictive", în timp ce l-ar fi angajat pe Paixao pentru "o activitate de control al calităţii".

Fostul arbitru a negat în declaraţiile acordate presei portugheze că ar fi primit bani de la Benfica şi a asigurat că a fost o coincidenţă faptul că a fost angajat de această firmă care avea relaţii cu clubul.

"Îl cunosc pe Jose Bernardes şi, în urmă cu câţiva ani, timp de câteva luni, am încercat să implementez un sistem de control al calităţii”, s-a apărat Paixão.

El a mai spus că nu a fost contactat de poliţia judiciară pe această temă şi că nu cunoştea suspiciunile de corupţie sportivă.

Pe de altă parte, departamentul juridic al clubului a susţinut, într-un comunicat, că "Benfica sau reprezentanţii săi legali nu s-au confruntat niciodată cu vreun fapt care să implice numele lui Bruno Paixão şi/sau vreo acuzaţie de corupţie sportivă”.

De asemenea, comunicatul a precizat că operaţiunea "Saco Azul" este "veche de câţiva ani" şi chiar clubul a cerut accelerarea acesteia.

În această operaţiune, Benfica a fost audiată pentru fapte legate de fraudă fiscală, deşi parchetul a abandonat ipoteza iniţială a spălării banilor, se mai arată în comunicat.

"Din câte cunoaşte Benfica SAD, în cazul în cauză, investigaţiile au fost deja finalizate, iar procesul aşteaptă rezoluţia definitivă care pune capăt anchetei”, susţine clubul portughez.

Fostul arbitru are un trecut controversat din cauza deciziilor sale discutabile de la unele meciuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.