Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că Executivul a decis alocarea sumei de un milion de lei sportivului David Popovici, banii provenind din Fondul de rezervă al Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Tot astăzi, la şedinţa de Guvern, am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi, în felul acesta, am decis ca, fiind vorba despre o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură şi am hotărât să îi fie alocat din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă în valoare de un milion de lei”, a afirmat premierul Ciucă, la finalul şedinţei de Guvern de joi.

Sportivul David Popovici, în vârstă de 17 ani, a câştigat, miercuri, medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie, competiţie care se desfăşoară la Budapesta. Popovici a obţinut la CM şi aurul la 200 m liber.

Popovici, care în semifinale a obţinut timpul 47.13, record mondial la juniori, a încheiat finala cu timpul 47.58.

David Popovici a câştigat la Budapesta şi medalia de aur la 200 m liber, cu timpul 1:43.21, de asemenea record mondial la juniori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.