Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit, joi, la Palatul Victoria, cu foşti campioni sportivi, printre care Ivan Patzaichin, Ilie Năstase şi Andreea Răducan, unde a afirmat că, dacă ar fi existat această întâlnire la începutul anului, lucrurile ar fi fost ”mai bine calibrate”, adăugând că nu le-a propus întâlnirea ”din motive potenţial electorale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă am fi avut genul acesta de întâlnire acum un an, nu, acum un an nu era posibil că încă nu eram noi aici, dar oricum, să spunem la începutul anului, probabil că am fi putut să calibrăm mai bine lucrurile pe care am încercat să le facem. Eu v-am propus această întâlnire nu din motive potenţial electorale. Eu nu vreau să vă fac nicio promisiune şi eu nu pot să-mi iau niciun angajament vizavi de ce va face sau nu va face un viitor Guvern sau viitorul Parlament”, a afirmat premierul Dacian Cioloş la întâlnirea cu grupul de foşti campioni, semnatari ai apelului pentru salvarea sportului românesc. 

Premierul a scris, după această întâlnire, pe pagina sa de Facebook, că foştii campioni i-au prezentat mai multe propuneri pentru a aduce copiii mai aproape de educaţia fizică, ”cel mai bun tratament preventiv pentru sănătate fizică, morală, socială dar şi sămânţă a ambiţiei şi spiritului competiţional”.

Totodată, şeful Exectivului a menţionat că foştii sportivi de performanţă i-au atras atenţia că este nevoie de o campanie amplă de informare a părinţilor şi medicilor pentru a stopa practica scutirilor medicale, ”dacă ne dorim copii sănătoşi”.

”Marii campioni mi-au vorbit şi despre nevoia revenirii la campionatele sportive în şcoli pentru a avea o bază mai mare de selecţie a viitorilor campioni. Am primit propuneri clare de la aceşti oameni care au adus glorie ţării, oameni pe care îi respect fără rest şi care mi-au vorbit fără ocolişuri despre prăpastia pe care ei o văd daca nu facem ceva pentru salvarea sportului românesc”, a scris premierul.

Cioloş a mărturisit că l-a impresionat faptul că foştii mari campioni ”se gândesc şi susţin viitorul României, nu cu măsuri luate de azi pe mâine, ci cu propuneri pe termen lung, pentru o societate sănătoasă şi o ţară valoroasă sportiv”.

La întâlnirea de la Guvern au participat Cristian Gaţu, Ivan Patzaichin, Ana Pascu, Ilie Năstase, Andreea Răducan, Carol Corbu, Pierre de Hillerin, Tudor Bompa şi ministrul Sportului Elisabeta Lipă. În cadrul acestei întâlniri s-a mai discutat, de asemenea, despre infrastructura sportivă – nevoia unei Săli polivalente, competiţiile pentru elevi şi finanţarea activităţilor sportive.

Un apel pentru salvarea sportului românesc a fost înaintat, în octombrie, Preşedinţiei, premierului şi parlamentarilor, demersul fiind susţinut şi semnat de 60 de campioni tricolori, între care se numără Nadia Comăneci, Ion Ţiriac, Ivan Patzaichin, Cristian Gaţu şi Ana Maria Popescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.