Confruntări violente au avut loc, joi, la Sofia, între fanii bulgari şi poliţie, în marja meciului Bulgaria-Ungaria din preliminariile Euro 2024, care s-a desfăşurat cu uşile închise şi în condiţii de maximă securitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Membri ai forţelor de ordine şi suporteri au fost răniţi, a precizat Ministerul bulgar de Interne într-un comunicat, care a raportat, de asemenea, arestări, fără a oferi mai multe detalii.

Un jurnalist AFP a văzut mai mulţi bărbaţi cu sânge pe faţă, dintre care unii au fost evacuaţi cu o ambulanţă. Poliţia a folosit tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea de aproximativ 2.000 de persoane.

Meciul a fost mutat în ultima clipă la Sofia

Într-o demonstraţie neobişnuită de unitate, suporteri din toată ţara au venit să ceară demisia lui Borislav Mihaylov, preşedintele Federaţiei de Fotbal, care se află la conducere de 18 ani. Petarde, sticle şi chiar pietre au fost aruncate de protestatari, care au dat foc unui vehicul al poliţiei - ceva rar întâlnit în această ţară balcanică. Autorităţile, care au făcut apel la calm, au avertizat asupra "unui risc ridicat de tulburări publice în interiorul şi în afara stadionului". De aici şi decizia de a organiza meciul fără public. Programat iniţial la Plovdiv, în centrul Bulgariei, meciul a fost mutat în ultimul moment în capitala Sofia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.