Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Thomas Bach a anunţat miercuri că doreşte să exploreze modalităţi de reintegrare a sportivilor ruşi şi belaruşi în competiţiile sportive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După patru ore de discuţii despre războiul din Ucraina şi consecinţele acestuia, membrii Comitetului Executiv al CIO au reamintit, miercuri, că se menţin sancţiunile impuse Rusiei şi Belarus: interzicerea steagurilor celor două ţări în competiţiile internaţionale şi interzicerea organizării de competiţii pe teritoriul acestor state. În acelaşi timp, CIO îşi continuă acţiunile de solidaritate cu sportivii ucraineni şi în special cu cei care se antrenează pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 şi de la Milano / Cortina 2026.

Anunţul lui Thomas Bach a fost făcut la finalul Comitetului Executiv. Preşedintele consideră că sportivii ruşi şi belaruşi „nu pot fi pedepsiţi pentru ceea ce fac guvernele lor”. Şi a anunţat că vrea să „exploreze modalităţi” de a îi reintegra în competiţii, dar fără a da un termen limită pentru acest lucru.

Subiectul va figura pe agenda celui de-al 11-lea Summit Olimpic de vineri, de la Lausanne, la care vor fi prezenţi membri CIO, reprezentanţi ai federaţiilor internaţionale şi ai Comitetelor Olimpice Naţionale din China, Statele Unite şi Rusia.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.