Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic Internaţional (CIO) a îndemnat, vineri, toate federaţiile sportive internaţionale să anuleze sau să mute orice evenimente planificate în Rusia sau Belarus, după invazia Moscovei în Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În plus, Comitetul Executiv solicită ca drapelul Rusiei şi Belarusului să nu fie arborat la niciun eveniment sportiv internaţional şi să nu fie cântate imnurile naţionale ale acestor două ţări, precizează comunicatul de presă al CIO, care estimează că aceste două ţări au încălcat armistiţiul olimpic.

Joi, forul a subliniat că statele membre ONU au adoptat la 2 decembrie 2021 o rezoluţie prin care se cere respectarea armistiţiului olimpic începând cu şapte zile înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Beijing şi până la şapte zile după încheierea Jocurilor Paralimpice. Jocurile Paralimpice de la Beijing sunt programate în perioada 4-13 martie.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.