Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, joi, că o va susţine pe Peng Shuai dacă aceasta va cere o anchetă cu privire la acuzaţiile făcute de sportivă la adresa fostului premier chinez Zhang Gaoli, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Situaţia lui Peng Shuai, care preocupă foarte mult lumea sportului, este foarte neclară din ziua în care jucătoarea a publicat un mesaj pe o reţea de socializare, în care susţinea că a fost agresată sexual de fostul premier chinez, Zhang Gaoli.

“Dacă ea vrea o anchetă, bineînţeles că o vom susţine. Însă trebuie să fie decizia sa, este viaţa sa, sunt acuzaţiile sale”, a declarat preşedintele CIO, Thomas Bach.

Bach a precizat că o va întâlni pe Peng Shuai şi a adăugat că sportiva este deja în bula pentru participanţii la Jocurile Olimpice.

“Nu este doar un semn de respect, este o necesitate să o respectăm, să o ascultăm şi să ştim cum vede ea această situaţie, cum vrea să îşi trăiască viaţa. Ne vom continua discuţiile şi vom şti mai bine cum se simte ea fizic şi psihic atunci când ne vom vedea faţă în faţă”, a adăugat şeful CIO.

Bach a mai vorbit cu Peng Shuai, însă prin apel video.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.