Cinci meciuri din Copa Libertadores şi Copa Sudamericana programate în Columbia, săptămâna aceasta, au fost mutate în afara ţării, la iniţiativa Conmebol, din cauza revoltelor care afectează în prezent ţara, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trei dintre partide erau din faza grupelor Copei Libertadores şi două, din aceeaşi fază a Copei Sudamericana, competiţii echivalente Ligii Campionilor, respectiv Ligii Europe.

Deciza a fost luată din cauza absenţei garanţiilor de securitate pe care ar fi trebuit să le ofere autorităţile columbiene, a precizat Conmebol.

Trei meciuri au fost deja mutate în Paraguay, inclusiv întâlnirea dintre River Plate (Argentina) şi Independiente Santa Fe din Copa Libertadores.

Columbia este în prezent scena unor proteste împotriva costului ridicat al vieţii şi a represiunii poliţiei, care a cauzat moartea a aproximativ 20 de persoane în ultimele zile.

Situaţia ingrijorează Conmebol şi pentru că în Columbia urmează să aibă loc meciuri al Copei America (13 iunie - 10 iulie). A doua ţară organizatoare a competiţiei este Argentina, care se confruntă cu alte probleme, legate de pandemia de coronavirus. Forul sud-american are ca soluţie de rezervă Paraguayul dacă una dintre organizatoare nu va putea găzdui meciurile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.