Cinci fotbalişti cubanezi au fugit din cantonamentul naţionalei lor, în Canada, unde se aflau pentru Liga Naţiunilor Concacaf, relatează AFP, citând televiziunea locală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jucătorii care au părăsit cantonamentul sunt Yordan Santa Cruz, Andy Baquero, David Urgelles, Orlendiz Benitez şi Alejandro Portal, a precizat televiziunea, calificănd faptele celor cinci drept “lamentabile”.

Santa Cruz, considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti din Cuba, şi Baquero, ambii în vârstă de 25 de ani, au făcut parte din echipa under 20 care s-a calificat la Cupa Mondială din 2013, din Turcia, obţinând singura participare a Cubei la acest nivel.

Ceilalţi jucători care au fugit au vârste de 22 până la 24 de ani.

În total, în ultimii 17 ani au fugit din cantonamente 44 de fotbalişti cubanezi, dintre care patru în iunie, în timpul Gold Cup, în SUA.

Jucătorii care părăsesc astfel naţionala Cubei nu pot reprezenta altă ţară, conform regulamentelor FIFA, şi nici nu pot reveni la selecţionata cubaneză.

Puţini dintre ei reuşesc să îşi continue cariera sportivă, un exemplu fiind Osvaldo Alonso, care a fugit în 2007 şi acum este legitimat la Minnesota United FC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.