Cinci sporturi au fost propuse de Comitetul de Organizare LA28 pentru a fi incluse în programul Jocurilor Olimpice de la Los Angeles din 2028 şi sunt în aşteptarea aprobării Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Acestea sunt baseball-softball, cricket, flag football (o versiune cu contact limitat a fotbalului american), lacrosse şi squash.
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
Comisia pentru Programul Olimpic al CIO va emite o recomandare Comitetului Executiv al CIO. Dacă recomandarea este acceptată, Comitetul Executiv CIO va prezenta propunerea celei de-a 141-a Sesiuni CIO din Mumbai, India (15-17 octombrie).
 
Dacă vor fi aprobate, programul final al evenimentului şi numărul de cote de sportivi din sporturile suplimentare vor fi finalizate în viitor.
 
Dintre cele cinci sporturi propuse, trei au fost anterior sporturi olimpice: baseball-softball (1992–2008 şi 2020), crichet (1900) şi lacrosse (1904 şi 1908), anunţă COSR.
 
Spre deosebire de singura sa apariţie anterioară la Jocurile Olimpice Paris 1900, crichetul nu va fi disputat ca o competiţie cu două reprize. În schimb, propunerea prevede un format limitat Twenty20 pentru Jocuri.
 
Formatul propus pentru lacrosse este Lacrosse Sixes. Lacrosse a apărut în programul Jocurilori la începutul secolului al XX-lea, Canada câştigând ambele medalii de aur acordate în acest sport.
 
Baseball-softball a fost inclus cel mai recent în programul olimpic de la Tokyo 2020, gazdele Japonia au câştigat ambele medalii de aur.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.