Selecţionerul României, Christoph Daum, a declarat, marţi, după partida amicală câştigată cu Chile, scor 3-2 la Cluj, că e pentru prima dată de când îi antrenează pe tricolori când simte că are o echipă unită. El s-a arătat fericit şi pentru că jurnaliştii care i-au spus sâmbătă, după meci, că 12.000 de oameni i-ar putea cere demisia, nu au avut dreptate cu această afirmaţie. Daum mai spune că se gândeşte la plecarea lui de la naţională, după rezultatele slabe din preliminariile CM şi după criticile primite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Christoph Daum a declarat la conferinţa de presă de după victoria 3-2 cu Chile că încă se mai gândeşte la partida cu Polonia, dar că este mândru de atitudinea avută de elevii săi în amicalul de marţi.

"Vreau să le mulţumesc suporterilor care au venit la stadion. Îmi amintesc ca mi s-a spus ca nu pot câştiga la Cluj, dar cred ca asta s-a terminat. Suporterii ne-au împins şi asta este important pentru noi. În al doilea rând vreau să le mulţumesc jucătorilor care au avut o reacţie pozitivă după criticile de la meciul cu Polonia. Dincolo de victorie, s-au îmbunătăţit multe lucruri. Victoria este importantă, dar am văzut ce însemnă să jucăm în viteză mare, cu precizie şi aş vrea să avem mai multe competiţie de acest gen. De ce nu am jucat aşa cu Polonia? Pentru că a fost o situaţie diferită cu polonezii. Mă aşteptam ca Polonia să vină cu presiune mare şi mă gândeam cum să controlăm asta. Am vrut să controlăm meciul, să nu luăm gol şi apoi să construim pe fondul presiunii. Polonia a devenit nervoasă, dar penaltiul a schimbat totul. Nu vreau să schimb totul din punct de vedere tactic, dar atunci, când am schimbat la patru fundaşi, am luat golul doi. M-am întrebat dacă trebuia să risc, dar cu defensiva trebuie să am tot timpul un jucător în plus acolo şi nu am mai putut crea oportunităţi ofensive. Organizarea tactică cu Polonia a fost perfectă, dar nu a dat rezultate. Am văzut meciul de mai multe ori şi ne-am organizat bine, astfel că sunt mândru de asta. Azi a fost diferit. Am spus ca nu avem nimic de pierdut şi am zis să ne bucurăm. Era 0-2, dar prin indicaţiile tactice date de Ionuţ Badea, am reparat situaţia. Când eram încă 11-11 am avut doua ocazii de a marca. A fost o situaţie în care echipa a fost unită şi a fost pentru prima dată când am simţit că am o echipă unită. Au fost precum nişte copii, au fost implicaţi şi dedicaţi şi au dat totul. Este un semn bun. Ne aşteaptă un drum lung, dar azi am făcut un pas foarte important”, a spus Daum.

El a explicat că în urma acestui meci va juca mai mult sistemul cu patru fundaşi, el explicând că a juca cu un om în plus, aşa cum a fost în partida cu Chile, nu este tot timpul un lucru simplu.

"Câteodată, este foarte greu să joci cu o echipa care joacă în 10. În cariera mea, am câştigat mai multe partide jucate în 10 decât am pierdut. Cu un jucător în plus apare uneori o problemă psihologică la jucători, care cred că pot face mai puţin pe teren. I-am spus lui Badea să urle la ei să alerge mai mult şi să muncească mai mult pentru că au individualităţi care pot face diferenţa. Am avut şi avantajul că am putut face mai multe schimbări”, a mai spus selcţionerul.

Daum a spus despre Băluţă că a jucat fantastic cu Chile, revenind asupra disputei sale cu jurnaliştii, el explicându-le acestora că este fericit şi pentru că media nu a avut dreptate când a vorbit despre suporterii care i-ar putea cere demisia după meciul cu Chile

„Este o problemă a mea faptul că mă uit în media şi îmi pare rău că aceste reacţii sunt în sensul acesta. Sunt mai fericit pentru că ieri media a anunţat ca 12,000 de oameni îmi vor cere demisia, iar asta nu s-a întâmplat. Asta mă face să fiu fericit, să vad că oamenii susţin federaţia şi echipa. Oamenii simt că facem ceva mai bun, nu doar ceva nou, uneori efectele nu vin repede, dar poate exista un moment de descătuşare. Mi-aş dori ca jurnaliştii să fie împreună cu noi, în continuare critici, dar să fim împreună în acest proces”, a mai declarat gemanul.

Referitor la viitorul său, Daum a explicat că are deja pe masă un nou contract valabil până în 2020, dar că decizia necesită mai mult timp de gândire din partea sa.

„Va trebui să vorbim despre un nou contract. Dar se doreşte prelungirea lui. Voi vedea cum se dezvoltă situaţia. După primele trei luni mi s-a propus un contract până în 2020. Mi s-a spus ca indiferent de calificare, se doreşte prelungirea. Nu are de-a face cu banii. Mă gândesc la ce este mai bun pentru conducerea federaţiei pentru că urmează alegeri, mă gândesc la jucători, dar sunt aici pentru că iubesc această ţară. Eu chiar mă identific cu România chiar dacă poate nu mă credeţi. Nu e că îmi place această situaţie, pentru că sunt autocritic şi este frustrant pentru mine de asemenea, mă întreb dacă este bine să rămân, daca procesul este bun sau dacă este mai bine să demisionez. Este o importantă problema pentru mine, iau întreaga responsabilitate pentru job, dar nu este pentru ego-ul meu, pentru că dacă rămân, o fac pentru viitorul fotbalului romanesc”, a mai spus Daum.

Reprezentativa României a învins, marţi, pe Cluj Arena, cu scorul de 3-2, selecţionata statului Chile, deţinătoarea Copei America şi locul 4 în ierarhia FIFA, după ce a fost condusă cu scorul de 2-0. Chilienii au evoluat cu un jucător mai puţin după eliminarea lui Medel din minutul 33.

În grupa E de calificare la CM-2018, România este pe locul 4, cu 6 puncte, şi şanse minime de calificare la turneul final din Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.