Echipa Chapecoense s-a salvat de la retrogradare pe teren, după ce a refuzat să primească "imunitate" din partea federaţiei braziliene, în urma accidentului aviatic care a decimat lotul formaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În etapa a XXXV-a a campioantului, Chapecoense a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa Vitoria Bahia şi a urcat pe locul al zecelea al campionatului. Cu 47 de puncte, formaţia Chapecoense este la opt puncte de primul loc retrogradabil, 17, ocupat de Ponte Preta, cu trei etape înaintea finalului sezonului. Însă Ponte Preta joacă un meci cu Vitoria, care are şi ea 39 de puncte şi e pe locul 16.

Jucătorii lui Chapecoense au sărbătorit după meci menţinerea în prima ligă braziliană. "Vamos, vamos, Chape", au cântat fotbaliştii în vestiar.

 

Antrenorul formaţiei Chapecoense, Caio Junior, şi 19 dintre fotbaliştii săi au decedat, la 29 noiembrie 2016, după ce aeronava care îi transporta la Medellin s-a prăbuşit în apropierea oraşului columbian. Lotul echipei braziliene se îndrepta spre Medellin pentru meciul cu Atletico Nacional, din prima manşă a finalei Cupei Americii de Sud (echivalentul sud-american al Ligii Europa). Returul era programat peste o săptămână, la 7 decembrie, în Brazilia. Asociaţia sud-americană de fotbal (Conmebol) a anunţat la câteva zile după accident că, la cererea formaţiei Atletico Nacional, echipa Chapecoense a devenit noua deţinătoare a Cupei Americii de Sud.

Şase din cele 77 de persaone care se aflau în avion au supravieţuit: trei fotbalişti, portarul Jackson Ragnar Follmann, fundaşii Helio Hermito Zampier Neto şi Alan Luciano Ruschel, jurnalistul Rafael Henzel, însoţitoarea de bord Jimena Suarez şi tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.

Federaţia braziliană de fotbal a oferit clubului posibilitatea de a se menţine în prima ligă indiferent de locul ocupat în clasament, însă conducătorii grupării au refuzat, preferând să lupte pe teren pentru a rămâne în eşalonul de elită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.