Clubul Celtic Glasgow a fost amendat cu 19.000 de dolari după ce fanii săi au afişat steaguri palestiniene în timpul meciului din Liga Campionilor cu Atletico Madrid, disputat luna trecută la Glasgow, a anunţat miercuri UEFA, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Steagurile, care erau cu sutele, au fost considerate "mesaje provocatoare de natură ofensatoare", a precizat UEFA într-un comunicat.

Fanii, care fuseseră avertizaţi de clubul scoţian să nu afişeze steaguri, înainte de meciul din 25 octombrie, au putut fi auziţi cântând "You'll Never Walk Alone" în timp ce ţineau în mână steagurile palestiniene.

Suporterii au desfăşurat, de asemenea, două bannere mari pe Celtic Park pe care scria "Free Palestine" şi "Victory to the Resistance".

Guvernul din Gaza, condus de Hamas, afirmă că în războiul cu Israel au fost ucişi cel puţin 13.300 de palestinieni, inclusiv cel puţin 5.600 de copii.

Celtic a primit şi o amendă de 10.000 de lire sterline pentru că fanii au blocat căile de trecere şi au folosit materiale pirotehnice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.