Numeroase cluburi şi celebrităţi din lumea sportului au postat, marţi, pe reţelele de socializare, mesaje prin care deplâng victimele atentatelor de la Bruxelles şi se declară solidare cu poporul belgian, amintind totodată şi de atacurile de la Paris, din noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jucătoarea franceză de tenis Alize Cornet a notat pe Twitter: "Coşmarul revine... Curaj vecinilor noştri belgieni".

Pilotul brazilian de Formula 1 Felipe Massa a postat mesajul "Pray for Bruxelles".

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Foarte revoltat de ce s-a întâmplat la Bruxelles. Toată susţinerea mea", a scris Marc Marquez, fost campion mondial la motociclism.

Clubul Atletico Madrid a postat un steag al Belgiei cu semn distinctiv de doliu, alături de următorul mesaj: "Toată susţinerea noastră pentru poporul belgian în aceste momente grele, după atentatele de la Bruxelles".

"Gândurile noastre şi solidaritatea alături de victimele atacurilor de la Bruxelles", a notat şi FC Barcelona. 

Grupările Getafe, Levante, Villarreal s-au declarat de asemenea solidare cu belgienii.

"De la Turul Cataluniei toată susţinerea şi solidaritatea mea", a notat rutierul spaniol Alberto Contador.

Sergio Ramos, internaţional spaniol al echipei Real Madrid, a subliniat solidaritatea de după atentate. "Astăzi singurul steag care flutură este cel al solidarităţii. Toată susţinerea mea Belgiei", este mesajul său.

"Toată susţinerea mea poporului belgian în aceste momente atât de dificile", a scris şi pilotul de Formula 1 Fernando Torres pe Twitter.

Internaţionalul italian Alessandro Florenzi a vorbit într-o conferinţă de presă prilejuită de un meci amical cu Spania despre situaţia din Belgia. "Am aflat cu mare tristeţe de această situaţie, dar trebuie să privim înainte fără să ne lăsăm doborâţi de frică".

Şi fotbaliştii belgieni au transmis condoleanţe şi gânduri bune familiilor victimelor.

Michy Batshuayi (Olympique Marseille) a postat cu hashtagul #TousEnsemble o imagine stilizată cu steagul Franţei şi steagul Belgiei, prezentate ca persoane, ambele cu câte o lacrimă pe obraz şi cel francez consolându-l pe belgian. Pe imagine apar datele celor două atentate: 13 noiembrie (Paris) şi 22 martie (Bruxelles).

"Gândurile mele sunt alături de victime şi de familiile lor", este mesajul portarului belgian al echipei Chelsea,Thibaut Courtois.

Axel Witsel, de la Zenit Sankt Petersburg, a scris pe Twitter: "Rugăciunile şi gândurile noastre se îndreaptă spre toate familiile şi prietenii victimelor".

"Un gând pentru victime şi familii", a notat şi Yannick Carrasco, de la Atletico Madrid.

Adnan Januzaj, component al echipei Manchester United, s-a declarat extrem de afectat de vestea atentatelor. "Este oribil să văd ce se întâmplă la Bruxelles", a scrie el pe Twitter.

Trei atentate teroriste au avut loc marţi dimineaţă la Bruxelles: două dintre ele la aeroport şi altul la metrou. Conform postului de televiziune VRT, bilanţul este 34 de morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.