Cel puţin 21 de sportivi din opt ţări, de la cinci discipline sportive sunt implicaţi în scandalul de dopaj sanguin de la Erfurt, Germania, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit parchetului din Munchen, aceşti sportivi sunt bănuiţi că au recurs la transfuzii sanguine cu ajutorul medicului german Mark Schmidt.

"Cinci sporturi sunt afectate, dintre care trei de iarnă", a declarat purtătorul de cuvânt al parchetului, Kai Graber, făra preciza nici numele sportivilor, nici naţionalităţile lor.

Anchetatorii au găsit în cabinetul medicului 40 de pungi cu sânge, care nu au fost încă atribuite în totalitate sportivilor. Faptele de dopaj s-ar fi petrecut între 2011 şi până la ediţia de luna trecută a Campionatelor Mondiale de schi nordic de la Seefeld, Austria.

Luni, a fost arestată o a cincea persoană, bănuită că face parte din reţeaua de la Erfurt. Aceasta este acuzată că ar fi transportat pungile de sânge. 

Acest nou scandal de dopaj a început după confesiunea televizată a austriacului Johannes Durr, specialist în probele de schi fond, la canalul public german ARD. În februarie, o vastă operaţiune a poliţiei a fost declanşată în Austria şi Germania, în legătură cu CM de la Seefeld. Cinci sportivi de la schi fond au fost reţinuţi, iar medicul Schmidt a fost interogat. El a fost implicat şi în cazuri anterioare de dopaj, în ciclism. Ulterior, au fost reţinuţi şi doi ciclişti, între care austriacul Georg Preidler, de la Groupama-FDJ.

Toţi sportivii reţinuţi au fost puşi apoi în libertate, dar suspendaţi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.