Comitetul Olimpic Ceh nu este de acord cu revenirea sportivilor din Rusia şi Belarus în competiţiile internaţionale în contextul în care războiul din Ucraina continuă, a declarat vineri Jan Lipavski, ministrul de Externe al Cehiei, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cehia nu va boicota însă Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, dacă se va permite participarea sportivilor din cele două ţări, a precizat ministrul.

Recent, Comitetul Olimpic Internaţional a anunţat că analizează posibilitatea ca sportivii din Rusia şi Belarus să participe la JO, însă în anumite condiţii. Ucraina a protestat după acest anunţ şi insistă pentru ca reprezentanţii Rusiei şi Belarusului să nu poată participa la Olimpiadă, în caz contrar ameninţând cu biocotul. Protestul Ucrainei este susţinut, între altele, de ţările baltice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.