Componeţii celui mai mare grup de sportivi, tehnicieni şi oficiali ai Team România au plecat spre Tokyo, unde vor participa la Jocurile Olimpice, informează COSR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional Henri Coandă din Otopeni, premierul, Florin Cîţu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, şi secretarul general al COSR, George Boroi, au fost în mijlocul sportivilor, i-au încurajat şi i-au asigurat că de acasă toată lumea este alături de ei şi are încredere în ei, pentru că deja sunt învingători.

"Dragi copii, este o onoare şi o mândrie în acelaşi timp să fim aici. Jocurile Olimpice reprezintă o oază de normalitate în tot acest an de pandemie. E important că putem să participăm la această Olimpiadă”, a spus premierul care a ţinut să amintească faptul că a jucat la rândul său fotbal şi că se bucură că fotbalul românesc este prezent la Jocuri după multă vreme.

"Zestrea de medalii olimpice pe care ne-au lăsat-o marii sportivi care au participat la Jocuri trebuie întregită. Voi sunteţi campionii de astăzi. Vă urez mult succes la Tokyo! Plecăm cu mentalitate de învingători şi ne întoarcem învingători!", a dăugat el.

"Iată că a venit acest moment pe care l-am aşteptat de foarte multă vreme. Sunt absolut convins că lucrurile stau exact aşa cum ne-am aşteptat, cum ne-am imaginat. Iată ca astăzi aici, dvs sunteţi cei care veţi pleca şi veţi ajunge primii la Tokyo. O mare onoare şi în aceaşi timp o mare responsabilitate pentru noi toţi! Plecăm spre Tokyo cu încredere şi determinare. Pregătiţi şi cu gândul la cei care au stat alături de noi şi ne-au susţinut necondiţionat. Pentru ei vom lupta şi vom da totul. Am încredere că putem trece peste orice obstacol, iar sportul este astăzi limbajul universal. Este acel domeniu care creează punţi de legătură între naţiunile lumii. Putem fi mai buni, mai curaţi, mai sănătoşi făcând sport. Ştiu că v-aţi pregătit bine. Ştiu că aţi făcut sacrificii. Vă mulţumesc tuturor. Deja sunteţi învingători. Să ajungeţi cu bine! Ştiu că sunteţi pregătiţi din toate punctele de vedere, să respectaţi regulile. Aveţi încredere în voi, vă suntem alături şi ştiu că veţi obţine un rezultat foarte bun la Tokyo. Vă mulţumesc pentru tot şi…. HAI ROMÂNIA!", a spus Covaliu.



Printre cei 128 de pasageri care aflaţi la bordul aeronavei se numără componenţii loturilor României de baschet 3x3, box, canotaj, fotbal, judo, scrimă, tenis de masă şi tir cu arcul. Călătoria până pe aeroportul Tokyo Haneda va dura aproximativ 13 ore.

Vineri, tot din Salonul Oficial al aeroportului Henri Coandă din Otopeni şi tot spre Tokyo Haneda, cu o cursă de linie care va decola la ora 21.50, va pleca următorul grup, cu componenţii Echipei Olimpice a României din loturile de gimnastică, înot, tir sportiv, atletism şi ciclism.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc între 23 iulie şi 8 august. România va fi reprezentată la această competiţie de 101 sportivi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.