Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) condamnă, într-un comunicat, declaraţiile nefondate ale jucătorilor şi oficialilor la adresa arbitrilor şi cere sancţionarea celor care fac astfel de afirmaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Având în vedere declaraţiile care au apărut în ultimele zile, CCA a contactat în mod direct şi imediat arbitrii implicaţi şi le-a cerut o informare în detaliu cu privire la evenimentele care au avut loc în timpul jocurilor Juvents – Sepsi Osk şi ACS Poli Timişoara – Astra Giurgiu. CCA susţine faptul că arbitrii aplică strict Regulile Jocului, arată constant respect pentru jucători şi antrenori şi ar trebui să beneficieze de acelaşi tratament de la ceilalţi participanţi la joc. CCA dezavuează apariţia în mass-media a acuzaţiilor nefondate şi defăimătoare la adresa arbitrilor. Ştim cu toţii că presupusul incident care a avut loc în timpul meciului Juventus - Sepsi OSK nu poate fi probat decât prin declaraţiile jucătorului care reclamă un comportament ofensiv sau abuziv. În cazul disputei din cadrul meciului ACS Poli Timişoara - Astra Giurgiu afirmaţia că cineva a auzit din căştile arbitrului asistent presupuse injurii sau expresii licenţioase este complet fantezistă, deoarece căştile sunt aplicate direct în urechea fiecărui arbitru care le utilizează şi este imposibil ca un terţ să audă ce se discută în aparatul tehnic. Dorim să subliniem faptul că instrucţiunile pentru toţi arbitrii sunt clare, şi anume să respecte şi să protejeze imaginea sportului ori de câte ori este necesar, şi vom fi vehemenţi în sancţionarea nerespectării acestei responsabilităţi şi obligaţii. Nu vom accepta nicio pretenţie sau declaraţie iresponsabilă şi falsă împotriva arbitrilor, cu unicul scop de a acoperi punctele slabe şi responsabilităţile oficialilor care au acţionat în mod greşit. În concluzie, CCA condamnă orice declaraţie nefondată îndreptată împotriva arbitrilor şi consideră că astfel de abateri trebuie sancţionate conform regulamentelor fotbalului, întrucât afectează atât imaginea şi integritatea meciurilor de fotbal, cât şi reputaţia şi autoritatea participanţilor", se arată în comunicatul CCA. 

După meciul Juventus - Sepsi, scor 2-1, din etapa a XV-a a Ligii I, jucătorul oaspeţilor Sebastian Ghinga a declarat că a fost înjurat de centralul Ionuţ Coza. 

După partida Poli - Astra, scor 2-1, din etapa a XVI-a a Ligii I, antrenorul secund Astra Giurgiu Ionuţ Stelescu a declarat că în casca arbiturlui de rezervă Andrei Chivulete s-a auzit cum centralul Sebastian Colţescu l-a înjurat pe antrenorul oaspeţilor Edward Iordănescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.