Alexia Putellas, Irene Paredes şi Misa Rodriguez au fost audiate luni de judecătorul care se ocupă de cazul Rubiales. Cele trei internaţionale spaniole au confirmat că fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole a făcut presiuni asupra lui Jenni Hermoso după ce aceasta a fost sărutată forţat la finala Cupei Mondiale din 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dubla câştigătoare a Balonului de Aur european - Alexia Putellas, Irene Paredes şi Misa Rodriguez au fost chemate în calitate de martori de către judecătorul Francisco de Jorge, cel care a fost însărcinat cu dosarul „afacerii Luis Rubiales”. Cele trei jucătoare au confirmat că sărutul lui Rubiales nu a fost consimţit de Jenni Hermoso şi că, după eveniment, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole şi persoane din anturajul său au exrcitat presiuni asupra jucătoarei. Putellas şi Paredes, care evoluează la FC Barcelona, au fost audiate prin videoconferinţă, în timp ce Rodriguez, portar la Real Madrid, a fost prezentă la audiţia desfăşurată la Curtea Naţională, principala instanţă penală a Spaniei.

Luis Rubiales, care a demisionat din funcţia de preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal pe 10 septembrie, a fost acuzat în acest dosar de „agresiune sexuală”, dar şi „constrângere”, din cauza presupuselor presiuni exercitate asupra lui Jenni Hermoso şi a anturajului ei. Judecătorul Francisco de Jorge i-a mai pus sub acuzare şi pe fostul antrenor al naţionalei feminine spaniole,  Jorge Vilda, pe directorul de marketing al Federaţiei - Rubén Rivera şi pe selecţionerul naţionalei masculine spaniole, Albert Luque. Primii doi sunt convocaţi pentru audiere pe 10 octombrie, iar al treilea pe 16 octombrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.