Gimnasta Cătălina Ponor a declarat, miercuri, înaintea plecării la Campionatele Mondiale de la Montreal, că va lupta pentru o medalie la bârnă şi ar fi mulţumită dacă ar ”prinde” şi finala la sol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cătălina Ponor (30 de ani) revine la un Campionat Mondial după şase ani. La ediţia din 2017, care este găzduită de Montreal, între 2 şi 8 octombrie, gimnasta speră la o medalie la bârnă.

Mă duc cu încredere şi eu zic că o să iasă bine. Sinceră să fiu, dacă voi prinde o finală la sol, voi fi mulţumită. Voi încerca să mă lupt cât pot de mult pentru medalia de la bârnă, pentru că acolo şansele sunt mult mai mari. Dar cu siguranţă dacă voi intra în finală la sol, voi încerca să lupt cât pot de mult”, a spus Ponor înaintea plecării la Montreal.

Delegaţia României, formată din gimnastele Cătălina Ponor, Larisa Iordache şi Ioana Crişan, şi gimnaştii Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Vlad Cotuna, Cristian Băţagă, Andrei Ursache şi Andrei Groza, a plecat, miercuri, spre Montreal.

Campionatele Mondiale din acest an nu vor avea proba pe echipe, astfel că se vor derula cu calificări şi finale la individual-compus şi pe aparate.

De vineri şi până duminică vor avea loc antrenamentele oficiale, iar luni vor începe calificările - la masculin, în 2 şi 3 octombrie, la feminin, în 3, 4 şi 5 octombrie. Finala masculină la individual-compus va avea loc în 6 octombrie, cea similară feminină în 7 octombrie, iar finalele pe aparate în 7 şi 8 octombrie.

Nadia Comăneci va înmâna medalia de aur la finalul probei de individual-compus feminin, ea fiind ambasadoarea competiţiei de la Montreal, oraş în care a făcut istorie la Jocurile Olimpice din 1976, când a obţinut primul 10 din gimnastică.

Ultima medalie mondială obţinută la feminin cu echipa a fost în 2007, când în lot se afla şi Cătălina Ponor. La individual-compus, la ediţia din 2015, Larisa Iordache a câştigat medalia de bronz. De asemenea, tot la individual-compus feminin, România are doar două medalii de aur în istoria sa: Aurelia Dobre (1987) şi Maria Olaru (1999).

La masculin, la ediţia din 2015, Marian Drăgulescu a obţinut argint la sărituri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.