Argentinianul Emiliano Martinez, marocanul Yassine Bounou şi belgianul Thibaut Courtois sunt goalkeeperii dintre care se va alege cel mai bun portar FIFA al anului 2022, a anunţat Federaţia Internaţională de Fotbal miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emiliano Martinez s-a remarcat la Cupa Mondială din Qatar din 2022 prin evoluţia din finala cu Franţa, dar a făcut şi gesturi obscene la finalul meciului, atunci când şi-a primit premiul pentru cel mai bun portar al turneului. Bounou, la rândul său, a fost unul dintre eroii Marocului, prima ţară africană calificată în semifinalele unei Cupe Mondiale.

Dacă Belgia a ratat complet Cupa Mondială (eliminare încă din turul I al competiţiei), Courtois a fost unul dintre oamenii de bază ai lui Real Madrid pe drumul câştigării celui de-al 14-lea trofeu al madrilenilor în Liga Campionilor.

Finaliştii pentru premiile pentru cel mai bun jucător, cea mai bună jucătoare şi pentru premiul Puskas pentru cel mai frumos gol vor fi anunţaţi vineri, iar nominalizaţii pentru premiile pentru cel mai bun antrenor, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, vor fi dezvăluţi joi.

Câştigătorii sunt desemnaţi de un juriu internaţional format din actualii antrenori ai tuturor echipelor naţionale feminine şi masculine, căpitanii acestora şi un jurnalist de specialitate din fiecare ţară afiliată la FIFA. Publicul larg poate vota şi pe fifa.com. Ceremonia de decernare a premiilor FIFA va avea loc în 27 februarie, la Paris.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.