Jucătoarea spaniolă Carla Suarez Navarro, care a fost diagnosticată, în august, cu limfomul Hodgkin, un cancer al sistemului limfatic, a declarat că doreşte să se retragă din circuitul profesionist pe teren, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sportiva de pe locul 84 WTA plănuia să se retragă după acest sezon. Ea nu a mai evoluat de la turneul de la Doha, din februarie. Circuitul a fost întrerupt în martie şi reluat în august, din cauza pandemiei de coronavirus.

Jucătoarea de 32 de ani a declarat pentru Mundo Deportivo că reacţionează bine la tratament (chmioterapie) şi speră să se întoarcă în circuit, pentru a se retrage aşa cum îşi dorea, ca jucătoare de tenis.

Ea a început să se antreneze din nou, în decembrie.

"Am încercat cu mingi moi, mingi pentru copii şi a mers bine. Încerc să joc de două-trei ori pe săptămână, de fiecare dată ridicând puţin mai mult nivelul. Mă ajută să mă deconectez mental. Am pierdut forma fizică, dar nu şi senzaţia. Nu am multă mobilitate, dar nu este ceea ce am nevoie astăzi", a declarat Suarez Navarro.

"Scopul este de a juca trei sau patru turnee”, a explicat ea, nu mai mult.

Întrebată dacă medicii ştiu de de dorinţa ei de a se întoarce, Suarez Navarro a răspuns zâmbind: "Nu le-am spus, mi-e teamă că vor spune nu."

În cariera ei, Carla Suarez Navarro a câştigat la simplu două turnee, la Doha - 2016 şi Oeiras - 2014, şi a mai disputat nouă finale, cele mai importante la Miami şi Roma, în 2015. Cea mai bună clasare a jucătoarei spaniole a fost locul 6 WTA, în 2016.

La grand slam-uri, ea a jucat în sferturi de mai multe ori, la Australian Open, Roland Garros şi US Open, iar la Wimbledon a atins faza optimilor de finală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.