FIFA a avertizat clubul galez Cardiff City să plătească grupării FC Nantes prima rată din transferul jucătorului Emiliano Sala, decedat într-un accdient de avion, altfel riscă o interdicţie la transferuri în trei perioade de mercato, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cardiff are la dispoziţie 45 de zile pentru a plăti şase milioane de euro plus o dobândă de cinci la sută.

Galezii însă nu au de gând să plătească aceşti bani, urmând a se adresa TAS pentru a contesta decizia FIFA, în următoarele două săptămâni. Ei spun că nu au nimic de plătit, deoarece în momentul decesului, Sala nu era jucătorul lor.

Comisia pentru statul jucătorului (PSC) din cadrul FIFA a stabilit că galezii trebuie să plătească suma corespunzătoare primei rate din contractul de transfer şi a respins argumentele celor de la Cardiff. FIFA a ajuns la concluzia că Sala era jucătorul echipei din Cardiff şi că transferul a fost înregistrat de federaţia galeză.

Gruparea retrogradată între timp din Premier League în Championship a încercat să amâne o decizie a FIFA în acest caz, până la finalizarea unor eventuale proceduri penale şi civile în acest caz şi până la finalizarea anchetei Biroului pentru investigarea accidentelor aviatice.

Cardiff a mai argumentat că gruparea FC Nantes ar responsabilă pentur plata unor daune în urma zborului fatal, care a fost organizat de impresarul Willie McKay şi de fiul său, Mark, care au fost angajaţi de clubul francez să găsească un cumpărător pentru jucător.

McKay a negat faptul că el a ales avionul şi pilotului aparatului care s-a prăbuşit în Canalul Mânecii.

Toate argumentele galezilor au fost respinse de PSC, care a precizat că decizia se referă numai la prima rată şi nu la celelalte două, scadente în ianuarie 2020 şi ianuarie 2021.

Avionul care îl transporta pe argentinianul Emiliano Sala s-a prăbuşit în Canalul Mânecii la 21 ianuarie, la două zile după ce jucătorul a fost transferat de la FC Nantes la Cardiff, pentru 15 milioane de lire sterline.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.