Clubul Cardiff City a cerut, joi, la Tribunalul Comercial din Nantes, mai mult timp pentru a întocmi un studiu analitic, astfel încât să îşi poată fundamenta mai bine cererea de despăgubire de aproximativ 100 de milioane de euro pentru moartea jucătorului Emiliano Sala, relatează L'Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Audierea de la Tribunalul Comercial a durat mai puţin de cinci minute. A durat doar atât cât să le permită avocaţilor lui FC Nantes şi Cardiff City să vocifereze în legătură cu întârzierile excesive pe care cele două părţi le-ar fi cerut pentru a furniza documentele pentru un proces în care clubul galez ar urma să ceară multe milioane de euro de la gruparea bretonă pentru "pierderea de şansă" cauzată de moartea lui Emiliano Sala, care nu a mai îmbrăcat niciodată tricoul BluesBirds.

Sala a dispărut în Canalul Mânecii la 21 ianuarie 2019, la doar câteva ore după transferul său de 17 milioane de euro.

Prezenţa lui Sala ar fi permis clubului să rămână în primul eşalon.

Un expert, Maurice Nussenbaum, de la Analytics FC, crede că poate da o cifră a pagubelor, folosind o serie de criterii, de la "goluri aşteptate" până la "timpul de adaptare" la o nouă echipă. Céline Jones, consilier juridic al clubului galez, a cerut timp pentru a optimiza studiul.

Louis-Marie Absil, reprezentant al clubului Nantes, s-a declarat surprins, subliniind că dosarul "durează de cinci ani, iar citaţia (n.r. - cu privire la acest fapt) este de un an".

Judecătorul a optat pentru ca analiza completă a Analytics FC să fie prezentată la 22 aprilie, în cadrul unei noi audieri care ar putea fi şi mai scurtă. Un nou termen va fi apoi stabilit, estimat la patru sau cinci luni, pentru ca avocaţii FC Nantes să-şi prezinte observaţiile, înainte de a se stabili o eventuală dată pentru o audiere pe fond a cauzei, posibil la sfârşitul anului 2024, probabil la începutul anului 2025.

Cardiff City ar intenţiona să ceară aproximativ 100 de milioane de euro cu titlu de "daune" şi "pierderi de venituri" de la FC Nantes. Ar putea fi mai mult, ar putea fi mai puţin, spune Céline Jones.

Clubul Cardiff City a fost obligat de FIFA să plătească integral suma de 17 milioane de euro pentru transfer, după ce apelurile sale la TAS au eşuat. Cardiff îl dă în judecată şi pe agentul Willie McKay, care a fost implicat în transfer şi în zborul fatal.

Fotbalistul argentinian Emiliano Sala a murit la 21 ianuarie 2019, la vârsta de 28 de ani, după ce avionul cu care se deplasa s-a prăbuşit în Canalul Mânecii. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.