Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat că gruparea Cardiff City a depus un apel împotriva FC Nantes cu privire la decizia din 30 octombrie a FIFA ca galezii să achite francezilor 6.000.000 de euro, suma corespunzătoare primei rate din contractul de transfer al lui Emiliano Sala.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cardiff City solicită TAS să declare că gruparea galeză nu trebuie să-i achite nicio sumă clubului Nantes.

TAS a deschis o procedură, iar o audiere în acest caz ar putea fi programată în primăvara anului viitor. O decizie finală este aşteptată nu înainte de iunie 2020, potrivit site-ului tribunalului.

În urmă cu o lună, FIFA a avertizat Cardiff City să plătească FC Nantes prima rată din transferul jucătorului Emiliano Sala, decedat într-un accdient de avion. Cardiff avea atunci la dispoziţie 45 de zile pentru a plăti şase milioane de euro plus o dobândă de cinci la sută.

Comisia pentru statul jucătorului (PSC) din cadrul FIFA a stabilit că galezii trebuie să plătească suma corespunzătoare primei rate din contractul de transfer şi a respins argumentele celor de la Cardiff. FIFA a ajuns la concluzia că Sala era jucătorul echipei din Cardiff şi că transferul a fost înregistrat de federaţia galeză.

Gruparea retrogradată între timp din Premier League în Championship a încercat să amâne o decizie a FIFA în acest caz, până la finalizarea unor eventuale proceduri penale şi civile în acest caz şi până la finalizarea anchetei Biroului pentru investigarea accidentelor aviatice.

Cardiff a mai argumentat că FC Nantes ar responsabilă pentru plata unor daune în urma zborului fatal, care a fost organizat de impresarul Willie McKay şi de fiul său, Mark, care au fost angajaţi de clubul francez să găsească un cumpărător pentru jucător. McKay a negat faptul că el a ales avionul şi pilotului aparatului care s-a prăbuşit în Canalul Mânecii.

Avionul care îl transporta pe argentinianul Emiliano Sala s-a prăbuşit în Canalul Mânecii la 21 ianuarie, la două zile după ce jucătorul a fost transferat de la FC Nantes la Cardiff, pentru 15 milioane de lire sterline.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.