Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Federaţiei, Dominique Monami, a fost demisă de Federaţia Belgiană de Tenis, după un conflict cu jucătoarele, informează dhnet.be, care citează agenţia Belga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Relaţiile dintre Dominique şi echipă nu mai păreau optime", a precizat forul belgian, într-un comunicat.

În vârstă de 44 de ani, Monami, fostă jucătoare de tenis, era în funcţie din septembrie 2016. Ea a readus echipa Belgiei în Grupa Mondială, însă anul trecut a fost învinsă în sferturi, cu 3-2, de Franţa şi va fi nevoită să susţină un baraj de menţinere în primul eşalon, la 21 şi 22 aprilie, în Italia.

Monami a debutat în funcţia de căpitan nejucător la Bucureşti, când Belgia a învins, cu 3-1, o echipă a României din care a lipsit Simona Halep, în Grupa Mondială II. După acea întâlnire, Monami s-a plâns că a fost insultată de fostul căpitan al României, Ilie Năstase.

Acum, ea va fi înlocuită la echipa belgiană de Ivo Van Aken, care va prelua funcţia ca interimar. De numele lui se leagă siungurul suscces repurtat de reprezentativa Belgiei în Fed Cup. În 2001, Van Aken a condus către cucerirea trofeului o formaţie din care au făcut parte Kim Clijsters şi Justine Henin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.