Căpitanul echipei Watford, Troy Deeney, a declarat că a fost jignit şi ameninţat după ce s-a pronunţat împotriva reluării Premier League, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deeney nu a vrut să-şi pună într-un pericol suplimentar copilul de cinci luni, care suferă de dificultăţi respiratorii, şi şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la riscul crescut pentru jucătorii de culoare, asiatici şi din alte minorităţi (BAME).

"Am văzut câteva comentarii cu privire la fiul meu, oamenii spunând: <Sper ca fiul tău să ia coronavirsul>. Aceasta este partea grea pentru mine. Dacă răspunzi la asta, oamenii consideră apoi <ah, l-am prins> şi continuă să facă asta. Într-o perioadă în care este vorba despre sănătatea psihică şi toată lumea spune <vorbiţi, vorbiţi, vă rog să vorbiţi>, a vorbit Danny Rose şi am vorbit şi eu şi am fost făcuţi praf pentru asta. Deci oamenii văd asta şi zic <aha!> şi nu doar noi primim astfel de mesaje, soţia primeşte mesajele direct şi mergi pe stradă, iar oamenii spun: <eu sunt la muncă, mergeţi şi voi la munca!>", a declarat jucătorul de 31 de ani, pentru CNN.

Deeney a vorbit cu un specialist în boli infecţioase, profesorul Jonathan Van-Tam, şi va reveni la antrenamentele echipei săptămâna viitoare.

"El a făcut cercetări foarte, foarte bune şi există multă bunăvoinţă din partea lui. Mi-a spus că voi fi îngrijit cât se poate de bine şi, până la urmă, va exista o formă de risc pentru toţi care ne întoarcem la muncă. Relaxarea izolării şi a măsurilor de distanţare socială înseamnă că riscul va fi pentru toată lumea", a spus Deeney. 

Cluburile engleze au votat, miercuri, în unanimitate, începerea antrenamentelor cu contact, ultima fază înainta reluării campionatului.

Jucătorii vor putea să se "antreneze ca un grup şi să se angajeze în tackling-uri, reducând la minimum contactul apropiat inutil”.

Discuţiile continuă pentru reluarea sezonului, când condiţiile vor permite şi va fi în siguranţă.

Cluburile au fost autorizate la 18 mai să efectueze antrenamente în grupuri mici. Vineri, şeful Premier League, Richard Masters, a declarat că este "atât de încrezător cât poate fi” cu privire la reluarea campionatului englez de fotbal din iunie, fără a specifica o dată.

Premier League a sperat iniţial, în Proiectul Restart, să reia meciurile începând cu 12 iunie, apoi a fost menţionată data de 19 iunie.

Campionatul englez a fost suspendat la 13 martie din cauza pandemiei de coronavirus. În prima ligă mai sunt de jucat 92 de meciuri.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.