Tehnicianul Fabio Capello a declarat, pentru Corriere della Sera, că înţelege de ce selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, a decis să renunţe la Karim Benzema înaintea Cupei Mondiale, după ce jucătorul s-a accidentat la coapsă, deşi au existat discuţii cu privire la revenirea fotbalistului în fazele superioare ale competiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Capello a amintit de o situaţie în care el, la AC Milan, l-a folosit în Cupa Intercontinentală pe Florin Răducioiu după ce Dejan Savicevic se accidentase, deşi muntenegreanul s-a refăcut înaintea meciului respectiv.

“Ca antrenor, aţi înţeles mai bine renunţarea lui Deschamps la Balonul de Aur?”, a fost întrebat Capello.

“Da, pentru că am procedat la fel cu Savicevic, înainte de Cupa Intercontinentală 1993. Doar în dimineaţa meciului mi-au spus că ar putea juca, după ce pregătisem totul cu Răducioiu. Din respect, nu l-am lăsat să joace. Am simţit că am procedat bine faţă de echipă. Însă întrebarea rămâne: cu Savicevic şi cu Benzema, Milan şi Franţa ar fi avut un trofeu în plus? Poate că da”, a răspuns tehnicianul.

La Cupa Intercontinentală din 1993, echipa AC Milan a fost învinsă cy scorul de 3-2 de Sao Paulo. Capello l-a folosit atunci pe Răducioiu până în minutul 79.

FOTO: twitter
FOTO: twitter

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.