Echipajul de 8+1 masculin al României s-a calificat, duminică, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a obţinut medalia de argint, la regata preolimpică de la Lucerna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipajul tricolor, format din sportivii Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin-Nicolae Arteni Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Munteanu, a încheiat cursa cu timpul de 5:36.92 minute.

Primele două clasate în finala probei au obţinut calificarea la JO de la Tokyo, adică România şi liderul cursei, Noua Zeelandă.

Tot duminică, Mihai Chiruţă s-a calificat în finala probei de simplu vâsle, după ce, venit din recalificări, a ocupat locul 3 în semifinala a doua (7:05.19 minute). De asemenea, în finală la patru vâsle masculin, echipajul României (Adrian Damii, Andrei-Sebastian Cornea, Ioan Prundeanu şi Marian-Florian Enache) a încheiat pe locul 4 şi a ratat calificarea la JO de la Tokyo.

La JO de la Tokyo s-a calificat şi echipajul feminin de 8+1 (Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea), după medalia de argint în finala probei.

Anterior, România a calificat şapte echipaje la JO de la Tokyo, adică în probele de patru rame masculin şi feminin, dublu vâsle feminin (cat. uşoară), dublu vâsle masculin şi feminin, respectiv dublu rame feminin şi masculin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.