Alexandru Cândea, manager operaţional pentru Euro-2020 la Bucureşti, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că la Arena Naţională nu sunt lucruri majore de îmbunătăţit şi că stadionul va fi sută la sută pregătit pentru meciurile de la competiţia continentală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“La începutul anului acesta am avut vizita de lucru numărul cinci, în care s-au setat ultimele aspecte. Nu  vor mai exista alte vizite oficiale din partea UEFA, doar cazuri excepţionale, dacă vor fi anumite lucruri de adaptat. În prezent se lucrează intens la îmbunătăţirea sistemului de nocturnă, upgrade-ul tabelei de marcaj, platformele tv, gazonul hibrid, care este un proiect al primăriei. Mentenanţa acestui gazon vine în grija primăriei. Nu există lucruri majore de îmbunătăţit. Stadionul este pregătit pentru a face faţă celor patru meciuri la cel mai mare nivel. Am convingerea că stadionul va fi sută la sută gata şi că vom putea livra cele patru meciuri în condiţiile impuse de UEFA pentru acest turneu final. După ce se montează gazonul urmează o perioadă în care, dacă cluburile vor să dispute meciuri pe Arena Naţională, o vor face”, a afirmat el.

Romke Hoogstra, venue manager din partea UEFA, consideră că evenimentul din vară va fi unul foarte bun şi a precizat că situaţia politică din România nu afectează organizatorii Euro-2020. “Sunt încrezător că vom avea un eveniment foarte bun, avem treabă de făcut, avem provocările noastre.  Cred că va fi cel mai mare eveniment din România şi cred că România ar trebui să fie mândră de acest lucru. Sper că oamenii din întreaga lume vor vedea frumoasa Românie aşa cum am văzut-o eu. Nu mă gândesc la situaţia politică. Nu ne afectează pe mine sau pe UEFA, continuăm să muncim şi când lucrez cu autorităţile, văd că sunt cooperante. Vom avea un eveniment fantastic, indiferent de situaţia politică”, a adăugat el.

Diana Pirciu, manager voluntari, a declarat că s-au alocat cei 1000 de voluntari care vor face parte din programul de voluntariat din vară, ea precizând că printre aceştia se va număra şi Nana Falemi.

Arena Naţională va găzdui în iunie patru meciuri ale Euro-2020, după următorul program:

Meciuri de la Bucureşti, din Grupa C

14 iunie 2020, ora 19:00: Austria – PO*;

18 iunie 2020, ora 16:00: Ucraina – PO*;

22 iunie 2020, ora 19:00: Ucraina – Austria.

*PO – câştigătoarea play-off-ul Nations League, care va fi desemnată la 31 martie

Optimi de finală: 29 iunie 2020, ora 22:00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.