Naţionala de polo a României a remizat, miercuri, la Trieste, cu reprezentativa similară a Canadei, scor 10-10, în cea de-a patra partidă din grupa A la turneul preolimpic, în urma căruia primele patru clasate se vor califica la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scorul pe reprize a fost 1-1, 6-4, 3-4, 0-1.

Pentru România au marcat Negrean 3 goluri, Gheorghe 2, Teohari 2, Radu 1, Oanţă 1, Goanţă 1 gol, iar din tabăra canadiană s-a remarcat Boyd, cu 5 reuşite.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Tot miercuri, în grupa A mai sunt programate partidele Rusia - Ungaria şi Slovacia - Franţa.

Anterior, tricolorii au obţinut o victorie cu Slovacia, scor 13-11, după care au cedat în faţa Franţei (11-12) şi a Ungariei (8-12), astfel că după patru partide au 3 puncte în clasament.

La Trieste, tricolorii vor mai juca în grupa A cu Rusia (joi, ora 17.30).

În grupa B evoluează Italia, Africa de Sud, Spania, Olanda, Germania, Kazahstan.

Primele patru clasate în fiecare din cele două grupe se vor califica în sferturile de finală, unde se va lupta încrucişat pentru semifinale. Semifinalistele turneului vor obţine calificarea la Jocurile Olimpice.

Meciurile din sferturile de finală ale turneului preolimpic vor avea loc în 8 aprilie, semifinalele în 9 aprilie, iar finalele pentru medalii şi meciurile de clasament final sunt programate în 10 aprilie, atunci când va avea loc şi tragerea la sorţi a grupelor de la JO de la Rio.

Echipa de polo a fost singura tricoloră care s-a calificat în 2012 la Jocurile Olimpice, tot în urma participării la turneul preolimpic, acesta având loc atunci la Edmonton. În 2012, poloiştii au ocupat locul 10 la JO.

Echipa României a participat la nouă ediţii ale Jocurilor Olimpice, începând cu 1952, iar cea mai bună clasare a fost în 1976 – locul 4.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.