Echipa feminină a Canadei a câştigat pentru prima dată în istorie Billie Jean King Cup, impunându-se în faţa Italiei, duminică, la Sevilla, scor 2-0.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ajunsă pentru prima dată în finala competiţiei, echipa nord-americană nu a avut nevoie nici măcar să joace la dublu pentru a se impune.

La un an distanţă, jucătoarele canadiene au urmat exemplul echipei masculine a ţării, care a câştigat pentru prima dată Cupa Davis în 2022, învingând Australia în finală.

Leylah Fernandez, în vârstă de 21 de ani şi aflată pe locul 35 în lume, a adus trofeul Canadei după victoria în două seturi în faţa italiencei Jasmine Paolini, în vârstă de 27 de ani şi aflată pe locul 30 WTA, scor 6-2, 6-3.

Primul meci al zilei a fost câştigat în două seturi de Marina Stakusic, locul 258 mondial, în faţa Martinei Trevisan, locul 43 mondial, scor 7-5, 6-3. A fost o victorie importantă pentru tânăra de 18 ani, prima pentru ea împotriva unei jucătoare din top 50.

Canada îi succede Elveţiei, campioană la ediţia din 2022 a Billie Jean King Cup.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.