Campionatele Mondiale de atletism de la Eugene, Oregon, din 202, ar putea amânate până în 2022, pentru a nu se suprapune cu Jocurile Olimpice de la Tokyo, de asemenea amânate un an, a declarat preşedintele IAAF, Sebastian Coe, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem deja în discuţii cu comitetul de organizare din Oregon despre schimbarea datei şi poate chiar mutarea în 2022, pentru a face loc Jocurilor Olimpice, anul viitor. Toţi trebuie să fim flexibili, trăim timpuri foarte incerte şi la asta ne vom gândi mult", a declarat Coe, pentru televiziunea Sky Sports.

Autorităţile din Eugene investesc, din fonduri private, încă din 2019 pentru construcţia noului stadion destinat CM din 2021. Ar urma să fie prima ediţie din istorie, oricând va avea loc, găzduită de o universitate, în acest caz Oregon State University.

Amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo până în 2021 complică lucrurile pentru CIO. Anul viitor sunt programate două competiţii majore la atletism şi nataţie, sporturi de bază din programul JO, campionatele mondiale, primele între 6 şi 16 august, în SUA, iar celelalte între 16 iulie şi 1 august, la Fukuoka, în Japonia.

Şi Federaţia Internaţională de nataţie (FINA) ar putea fi obligată să modifice intervalul de desfăşurare a Campionatelor Mondiale din 2021, după amânarea cu un an a JO de la Tokyo.

Deocamdată noul interval de desfăşurare a JO nu este stabilit, însă competiţia va avea loc cel târziu în vara anului 2021.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, marţi, amânarea pentru un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzute în perioada 24 iulie - 9 august, din cauza pandemiei de coronavirus.

De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. Competiţia a mai fost anulată de trei ori în timpul celor două războaie mondiale, în 1916, 1940 şi 1944. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.