Jucătoarele de fotbal din echipa naţională feminină a Angliei, câştigătoare ale titlului european, îi îndeamnă pe cei doi candidaţi la funcţia de prim-ministru al Marii Britanii să facă tot ce pot pentru ca fetele din Regatul Unit să poată juca fotbal la şcoală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele 23 de jucătoare ale echipei naţionale feminine engleze laureate cu titlul continental în această vară au semnat o scrisoare deschisă adresată celor doi candidaţi la succesiunea lui Boris Johnson în funcţia de prim-ministru al Marii Britanii, Liz Truss şi Rishi Sunak.

”Vrem să începem o schimbare reală în această ţară şi vă cerem, dacă veţi deveni prim-ministru pe 5 septembrie, să ne ajutaţi să putem realiza această schimbare”, se arată în scrisoare.

”Ne-am dori ca fiecare fată să poată juca fotbal la şcoală, în Anglia”, continuă textul scrisorii, semnatarele subliniind că, în prezent, doar 63% din fete pot juca fotbal în cadrul orelor de educaţie-fizică din şcoală.

”Este un lucru pe care l-am trăit toate, deseori am fost împiedicate să jucăm, dar noi, în ciuda tuturor, am continuat să jucăm fotbal. Fotbalul feminin a parcurs un drum lung, mai este mult de parcurs, dar acum visul celor 23 de femei s-a împlinit, Anglia câştigând un titlu istoric”, se încheie scrisoarea semnată de componentele echipei naţionale feminine engleze.

Răspunsul a venit repede. Liz Truss a declarat că doreşte ”acces egal la toate sporturile, atât pentru băieţi cât şi pentru fete”, în timp ce Rishi Sunak a anunţat, printr-un purtător de cuvânt, că, dacă va deveni prim-ministru, va lansa o revizuire a fotbalului feminin pentru a se asigura că ”toate fetele şi femeile au acces la acest sport magnific”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.