Echipa naţională a Serbiei s-a calificat duminică la Euro 2024 după ce a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 2-2, cu echipa naţională a Bulgariei, într-un meci din grupa G a calificărilor pentru turneul final Euro 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Leskovac, sârbii au deschis scorul în meciul cu Bulgaria, prin Milos Veljkovic, în minutul 17, după o perioadă în care gazdele au pus o mare presiune pe echipa bulgară. Reacţia oapeţilor a venit la bara lui Despodov, din minutul 28, în plină dominare a sârbilor, şi la pauză gazdele au intrat în avantaj. În minutul 59 Bulgaria a egalat printr-un jucător intrat la pauză, Georgi Rusev. După zece minute, Kiril Despodov a înscris şi el, iar Bulgaria conducea cu 2-1. Serbia a reuşit însă egalarea, în minutul 82, prin Srdan Babic şi echipa condusă de Dragan Stojkovic termină pe locul secund în grupa G, calificându-se astfel pentru turneul final din Germania.

La Budapesta, Muntenegru avea nevoie de victorie pentru a mai spera la calificare, şi Rubezic a deschis scorul în minutul 36. Ungaria a replicat însă în repriza secundă, atunci când Dominik Szoboszlai a reuşit o dublă în numai două minute (66 şi 68), întorcând rezultatul în favoarea gazdelor. Ungaria s-a impus cu 3-1 – a mai marcat Zsolt Nagy în minutul 90+3, şi situaţia a devenit clară în grupa G a calificărilor pentru Euro 2024.

Ungaria a câştigat grupa cu 18 puncte, urmată de Serbia (14 puncte), Muntenegru (11 puncte), Lituania (6 puncte) şi Bulgaria (4 puncte). Ungaria şi Serbia merg la Euro 2024.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.