Echipa naţională a Portugaliei a învins sâmbătă, pe teren propriu, scor 3-0, echipa naţională a Bosniei, într-un meci din grupa J a calificărilor pentru Euro 2024. Bernardo Silva, jucătorul lui Manchester City, a marcat o dublă şi a oferit pasa pentru cel de-al treilea gol al lusitanilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Lisabona, pe Estadio da Luz, Portugalia, cu Cristiano Ronaldo titular, a deschis scorul destul de târziu, abia în minutul 44, când a înscris Bernardo Silva, din pasa lui Bruno Fernandes. Gazdele au mai marcat de două ori în repriza secundă, prin Bruno Fernandes. Prima oară în minutul 77,  când a fructificat pasa lui Ruben Neves, iar a doua oară în minutul 90+3 şi, victorioşi cu 3-0,  lusitanii au nouă puncte din trei meciuri în grupa J, unde ocupă primul loc. Pe locul secund este Slovacia, cu 7 puncte, iar Luxemburg rămâne pe locul al treilea.

La Bruxelles, în grupa F, belgienii au scăpat ca prin urechile acului de înfrângere în meciul cu Austria, Lukaku fiind cel care a marcat golul egalizator al gazdelor, în minutul 61. Portarul Courtois a avut şi el câteva intervenţii care i-au menţinut pe belgieni în meci şi astfel partida s-a încheiat egal, scor 1-1. În grupă conduce Austria, cu 7 puncte din trei meciuri, Belgia este pe locul secund, cu 4 puncte din două meciuri, iar Suedia vine pe poziţia a treia, cu 3 puncte din două partide.

Rezultatele înregistrate sâmbătă în calificările pentru Euro 2024:

Grupa A: Norvegia – Scoţia 1-2 (Haaland 61 penalti / Dykes 87, McLean 89);

Grupa A: Cipru – Georgia 1-2 (Pittas 40 penalti / Mikautadze 31, Davitashvili 84);

Grupa E: Albania – Moldova 2-0 (Asani 52, Bajrami 76);

Grupa E: Insulele Feroe – Cehia 0-3 (Krejci II 15, Cerny 44, 75);

Grupa F: Belgia – Austria 1-1 (Lukaku 61 / Mangala 22 autogol);

Grupa F: Azerbaidjan – Estonia 1-1 (Krivotsyuk 62 / Sappinen 27);

Grupa G: Muntenegru – Ungaria 0-0;

Grupa G: Lituania – Bulgaria 1-1 (Girdvainis 15 / Petkov 27);

Grupa J: Luxemburg – Liechtenstein 2-0 (Sinani 59, Rodrigues 89).

Grupa J: Portugalia – Bosnia 3-0 (Bernardo Silva 44, Bruno Fernandes 77, 90+3);

Grupa J: Islanda – Slovacia 1-2 (Finnbogasson 41 penalti / Kucka 27, Suslov 70).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.