Echipa naţională a Bulgariei a încheiat la egalitate sâmbătă, în deplasare, scor 1-1, meciul disputat în compania echipei naţionale a Lituaniei, partidă contând pentru grupa G a calificărilor la Euro 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Kaunas, lituanienii au deschis scorul în minutul 15, prin Edvinas Girdvainis, care a profitat de o pasă oferită de Gvidas Gineitis. Din păcate gazdele au rămas foarte repede în numai zece jucători, după ce Justas Lasickas a fost eliminat, în minutul 17, pentru un fault la bulgarul Kiril Despodov. Oaspeţii au profitat şi au egalat în minutul 27, când a înscris Martin Petkov.

Până la finalul meciului, chiar dacă bulgarii au încercat să înscrie golul victoriei, nu a mai intervenit nici o modificare pe tabela de marcaj şi scorul a rămas egal, 1-1.  Bulgaria a acumulat primul punct în cadrul grupei G, după două înfrângeri, şi ocupă ultimul loc, al cincilea. Pe primele locuri se află Serbia (6 puncte din două meciuri), urmată de Ungaria (3 puncte dintr-un meci) şi Muntenegru (3 puncte din două partide).

Într-un alt meci, din grupa J, Luxemburg a învins pe Liechtenstein, scor 2-0. După ce luxemburghezii au avut un gol anulat în prima repriză, în urma intervenţiei VAR, Danel Sinani şi Gerson Rodrigues au marcat – în partea secundă, golurile unei victorii care trimite Luxemburgul pe locul al treilea în grupa J, cu 4 puncte din trei meciuri. Pe primele două locuri ale grupei se situează Portugalia (6 puncte din două meciuri) şi Slovacia (4 puncte din două partide disputate).

Rezultatele înregistrate sâmbătă în calificările pentru Euro 2024:

Grupa G: Lituania – Bulgaria 1-1 (Girdvainis 15 / Petkov 27);

Luxemburg – Liechtenstein 2-0 (Sinani 59, Rodrigues 89).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.