Vlad Stancu a câştigat medalia de aur şi titlul de campion european la juniori, joi, în proba de 1.500 m liber masculin, cu timpul de 15:05.47.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vlad Stancu a câştigat proba de 1.500 m liber masculin cu un avans considerabil faţă de cel de-al doilea clasat, polonezul Krzysztof Chmielewski.

Lupta pentru titlul european al juniorilor s-a dat între Stancu şi Chmielewski, românul atacând decisiv cu patru tururi înainte de final, când a şi preluat conducerea cursei, pe care nu a mai cedat-o până la final.

În clasamentul probei, Stancu a încheiat primul cu 15 minute, 5 secunde şi 47 de sutimi, pe locul secund s-a clasat Krzysztof Chmielewski (Polonia) cu 15:13.46, iar pe locul 3 a venit turcul Emir Batur Albayrak (15:15.24).

A fost a doua medalie a zilei de joi pentru delegaţia României, după argintul câştigat de Bianca Costea, în finala de la 50 m liber feminin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.