Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a continuat, marţi, pe site-ul său, dezvăluiri despre contractele încheiate de FRF, în perioada în care director general al forului era Ionuţ Lupescu. Burleanu susţine că federaţia a plătit către firme ale lui Lupescu aproximativ 300.000 de euro pentru diverse servicii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Circa 200.000 de euro au fost achitat de FRF firmei Kick Sport Media SRL, deţinută de Lupescu împreună cu soţia sa, Florentina Lupescu, şi sora sa, Anna-Claudia Lupescu, pentru tipăriturile oficiale ale federaţiei.

"În iunie 2010, tocmai când acest trio productiv Lupescu-soţia-sora renunţă la KICK SPORT MEDIA SRL, porneşte un nou proiect dedicat <dezvoltării> fotbalului. Societatea GENŢI ŞI ACCESORII SRL înfiinţată în 2007 de sora lui Lupescu şi având-o unic asociat suferă nişte modificări <utile>. Astfel, devine SPORT MAGAZIN SRL, iar noii acţionari sunt Ionuţ Lupescu şi soţia, Florentina Lupescu. În câteva săptămâni, noua conductă e racordată la aceleaşi resurse FRF. Iar SPORT MAGAZIN SRL primeşte din iulie 2010 până în septembrie 2011, interval de un an şi două luni, din partea FRF, alţi bani, pentru continuarea aceluiaşi tip de servicii. Firma lui Lupescu şi a soţiei facturează de aproximativ 100.000 de euro, pentru serviciile oferite fără licitaţie, fără cerere de ofertă, în baza unui contract inexistent, fără comandă care să valideze preţurile unitare. Ba chiar unele facturi erau copiate una după cealaltă, probabil din lipsă de timp, că erau multe facturi de scris…", arată Burleanu.

Răzvan Burleanu a început dezvăuirile, lunea trecută, când a publicat, pe site-ul său, informaţii despre firme în care acţionari erau fostul şef de la Casa Fotbalului Mircea Sandu şi/sau apropiaţi de-ai săi, care au prestat servicii de un milion de euro federaţiei, până în 2014, la preţuri peste cele ale pieţei.

Şeful de la Casa Fotbalului a lansat, miercuri, noi acuzaţii la adresa contracandidatului său la conducerea forului, Ionuţ Lupescu, şi a fostului conducător al federaţiei Mircea Sandu. Burleanu a notat, într-o nouă postare pe site-ul său, că Lupescu a semnat pentru plăţi făcute de FRF pentru ceasuri în valoare de 30.000 de euro şi Mircea Sandu a aprobat ordinele de plată. Burleanu scrie că şi un alt fost oficial al FRF, Florin Prunea, a cumpărat trei ceasuri de lux în aceleaşi condiţii.

Vineri, Burleanu a revenit, pe site-ul său, cu informaţii despre ilegalităţi ce ar fi fost comise de contracandidatul său la alegerile din 18 aprilie Ionuţ Lupescu. Sub tilul "Povestea unui comision marca Lupescu", Burleanu a scris că fostul internaţional a încheiat un contract, în 2009, când era director în cadrul FRF, prin care a plătit un comision unui apropiat.

La alegerile din 18 aprilie pentru preşedinţia FRF şi-au anunţat candidatura Răzvan Burleanu, Ionuţ Lupescu şi fostul fotbalist Marcel Puşcaş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.