Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, la Digi Sport, că în Liga a II-a pentru echipele de pe poziţiile 7-18 competiţia s-a încheiat, iar primele şase clasate vor disputa un play-off de promovare. Această propunere urmează să fie analizată de Comitetul de Urgenţă al FRF şi apoi de Comitetul Executiv. “Apoi putem vorbi de o decizie finală”, a afirmat Burleanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Punctele primelor şase clasate vor fi înjumătăţite.

“Avem o concluzie în urma a trei videoconferinţe cu reprezentanţii Ligii a II-a. Astăzi s-au prezentat trei scenarii şi la treilea a obţinut cele mai multe voturi – 15. Reluarea sezonului se va face în 4 iulie, cele şase echipe care şi-au depus dosarul pentru LIga I, care şi sunt pe primele şase poziţii, vor disputa un play-off în cinci meciuri. Se aplică înjumătăţirea de puncte iar pentru echipele de pe locurile 7-18 competiţia se încheie, nu retrogradează nicio echipă. De la liga a doua se promovează cu aceste meciuri de baraj. Sezonul următor vom avea maxim 23 de echipe în Liga a II-a. Nu am încheiat procesul de licenţiere astfel încât să ştim cu precizie. Sunt două scenarii pe care le analizăm. Vom avea varianta unei singure serii sau două serii, una de 11 echipe şi alta de 12 echipe. În momentul de faţă cu această propunere vom merge în Comitetul de Urgenţă şi apoi în Comitetul Executiv. Apoi putem vorbi de o decizie finală. Prima etapă la nivelul ligii secunde va fi în 4 iulie”, a spus Burleanu.

Răzvan Burleanu a explicat şi în ce constau primele două scenarii discutate: “Primul scenariu, care părea cel mai simplu, toate cele 14 etape trebuiau să-şi găsească loc în calendarul competiţional. Competiţia ar fi început pe 13 iunie şi s-ar fi încheiat în august. Al doilea scenariu – cele 18 echipe să fie împărţite în trei mini grupe. Primele şase urmau să intre practic în acest play-off. Echipele de pe 7-18 urmau să fie împărţite în două grupe, alese alternativ, şi să dispute play-out-ul pentru retrogradare”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.